Meest populaire Duitse auto’s voor import

De Duitsers zijn al heel lang bezig met het perfectioneren van hun autotalenten en waren de eersten die de interne verbrandingsmotor patenteerden. Ze concentreren zich op het maken van voertuigen met zoveel comfort en luxe dat je niet weet wat je ermee aan moet. Om die redenen importeren meer en meer Nederlanders een auto van een Duits merk uit Duitsland. De auto’s die bestemd zijn voor de thuismarkt zijn namelijk vaak luxer uitgevoerd. En daarbij ook nog eens goedkoper! Tel uit je winst. Maar welke merken zijn momenteel het meest populair onder Nederlanders?  

Volkswagen

Volkswagen is het belangrijkste merk van de Volkswagen Group en wordt algemeen beschouwd als een van de meest betrouwbare Duitse automerken op de markt.

VW werd in 1937 opgericht door de Duitse regering. Het algemene doel van dit merk was om het publiek te voorzien van een betrouwbare auto die goedkoop was voor de typische bestuurder. Vandaar de naam van dit automerk, wat “volkswagen” betekent.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz is vanaf het begin een cruciale speler geweest in de groei van de moderne auto.

Carl Benz richtte vele bedrijven op om partners te werven die zijn visie deelden om een revolutie teweeg te brengen. De prille auto-industrie revolutionair te veranderen door een rijdende motor te gebruiken in plaats van de stationaire motoren die in die tijd in fabrieken werden gebruikt.

Hij bereikte dit doel uiteindelijk in 1883, toen hij Benz & Cie oprichtte, nauwelijks drie jaar voordat zij in 1886 de eerste door benzine aangedreven auto patenteerden.

Tip: https://easyimport.nl/mercedes-importeren/ 

Mercedes-Benz is nu een van ‘s werelds grootste luxe Duitse automerken, met modellen in een verscheidenheid van carrosserievormen en ontwerpen. Ook zijn er diverse elektrische en hybride aandrijflijnen, in overeenstemming met de verschuiving in de markt naar elektrische voertuigen.

Audi

Audi staat bekend om zijn technologische vooruitgang en op de bestuurder gerichte interieurs die zijn gepolijst tot een hogere standaard dan je zou verwachten van een luxe merk.

Audi vormde de Auto Union met drie andere bedrijven, DKW, Wanderer en de oorspronkelijke Horch Company, en het was ook toen dat zij hun huidige vier-rings insignes aannamen.

Veel Duitse autofabrikanten hadden moeite om te overleven tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, vooral toen er strenge Allie-wetten van kracht waren. Daarom verhuisde Auto Union naar West-Duitsland om te proberen het bedrijf weer op te bouwen.

In het midden van de jaren 1960 werd het bedrijf gekocht door de grotere Volkswagen corporatie. Deze koos ervoor de vier merken van Auto Union samen te voegen tot één entiteit, Audi genaamd. Audi verwierf in de jaren 1980 wereldwijde bekendheid door het succes van de Audi Quattro in rally’s. Audi bouwde ook een reeks modellen die al snel de norm werden voor luxe hatchbacks en sedans.

BMW

BMW, of Bayerische Motoren Werke om het zijn volledige naam te geven, werd opgericht in 1913. Als Rapp Motorenwerke GmbH, een producent van vliegtuigen en auto’s werd het bedrijf opgericht door zijn naamgever Karl Rapp. Toen hij echter slechts vier jaar later vertrok, werd de naam veranderd in de huidige naam en werd de blauw-wit geblokte vlag van het thuisgebied Beieren als logo gebruikt.

Uitgelicht: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/ 

Het bedrijf heeft een lange geschiedenis in de motorsport, met raceteams in verschillende wedstrijden en door motoren te leveren aan andere teams. Het bedrijf heeft ook deelgenomen aan de Formule 1, verschillende toerwagenkampioenschappen, Le Mans en een aantal enduranceraces. Ook hebben ze hun eigen Formule 1-serie opgezet om vers talent te helpen opklimmen van karting naar F1. Op dit moment hebben ze een Formule E-team in de volledig elektrische racecategorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *