Waarom een Nissan occasion kopen?

Je bent toe aan een nieuwe auto of je wil een eerste auto aanschaffen. Een occasion is dan een goede keuze. De keuze is lastig omdat er verschillende merken zijn. Waarom een Nissan occasion kopen? Of moet ik voor een ander merk gaan? En waar moet ik rekening mee houden bij het kopen van een auto? Dat is te lezen in dit artikel.

Wat is eigenlijk een occasion?

De term komt uit Frankrijk en heeft zijn oorsprong vanuit de term voiture d’occasion’ wat ‘auto met kans of gelegenheid’ betekent. In Nederland kennen we dit als het woord okasie, met dezelfde betekenis. Okasie is echter een vrij onbekend woord. De Engelse benaming occasion kennen we allemaal. Een occasion is een gebruikte auto die een nieuwe eigenaar krijgt. Dit kan een tweede eigenaar zijn, maar net zo goed een derde, vierde of negende eigenaar. Dat maakt niets uit, want de term gebruiken we voor alle te koop staande gebruikte auto’s. Er zijn garages en autoverkopers die de term occasion gebruiken voor de tweedehands auto’s die ze in de verkoop hebben. Eigenlijk is de term vrij simpel verklaarbaar toch? Er is geen verschil tussen een tweedehands auto, gebruikte auto of een occasion. Kiezen voor het woord occasion is dus een kwestie van smaak. Zo kun je zeggen dat occasion iets luxer klinkt dan ‘gebruikte auto’. Denk daaraan wanneer je ergens een advertentie ziet staan met het woord occasion. Maar de term occasion wordt over het algemeen het meest gebruikt voor een gebruikte auto. Nu je dit weet gaan we in op de volgende vraag. Waarom een Nissan occasion kopen?

Waarom een Nissan occasion kopen?

De keuze maken tussen merken is lastig. Kies een auto op basis van jouw voorwaarden. Ga bijvoorbeeld voor comfort, zuinigheid en luxe. En heb je de goede banden onder de occasion die je misschien wil kiezen? Wat zich onder de auto bevindt, is erg belangrijk. Dus moet je weten wanneer je banden gewisseld moeten worden. De medewerkers in de garage kunnen je helpen bij de keuze. Deze professionals weten welke auto past bij welke eisen. Daardoor wordt de keuze voor de klant makkelijk gemaakt. Alle merken hebben verschillende kenmerken. Waarom je dan een Nissan occasion zou moeten kopen? De modellen hebben verschillende kenmerken en er past vast één bij jouw wensen. 

Hoe maak ik de juiste keuze bij de aankoop van een occasion?

De goede keuze maken voor een bepaalde occasion hangt van verschillende factoren af. Bijvoorbeeld het budget. Maak vooraf een afspraak hoeveel de occasion mag kosten. Dan vallen er al een aantal auto’s af. Stel daarna je wensenpakket samen. Welke kleur moet de auto hebben? Welke versnellingsbak wil je: handmatig geschakeld of automatisch? Hoeveel deuren moet de auto hebben? Welk brandstoftype heeft jouw voorkeur? Wanneer je het antwoord hebt op deze vragen kan je verder. Kijk naar een hoge of lage instap en hoeveel kilometer de auto op de teller heeft. Een auto met veel kilometers is natuurlijk niet aantrekkelijk. Is de keuze gemaakt? Gefeliciteerd met een fijne nieuwe occasion.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *