Een motorjas uitkiezen, waar moet je op letten

Een goede motorjas is voor motorrijders essentieel. Het zorgt voor warmte, comfort, bescherming en ook een mooi uiterlijk als je op je motor zit. Er zijn een groot aantal soorten motorjassen en deze kies je uit op wat je ermee wilt doen en wanneer je ermee naar buiten wilt. Daarbij zijn er ook verschillende materialen om uit te kiezen en dat hangt af van je eigen smaak. Houd je van leer of wil je liever textiel? Er zijn zelfs jassen met een ingebouwde airbag, voor nog meer veiligheid. Een goede motorjas is wettelijk verplicht als je de weg op wilt met je motor. Het is dus goed om stil te staan bij je keuze en de ideale jas te vinden voor jou.

Een motorjas biedt meer dan alleen veiligheid

Wat je goed moet onthouden als je een jas aanschaft is dat deze jouw veiligheid moet bieden, maar dat deze ook aan vele andere eisen moet voldoen. Iedere motorjas bestaat uit een slijt- en scheurvast materiaal. Dat is om je te beschermen in het geval je valt. Maar de motorjas moet er ook voor zorgen dat je lichaam op de juiste temperatuur blijft, zowel als het koud is als wanneer het warm is buiten. Het moet de wind tegenhouden, de zon tegenhouden en uiteraard ook mooi staan. Veiligheid is een belangrijk punt om op te letten, maar vergeet ook deze andere factoren niet.

De jas passen is een goed idee

Motorjassen moeten strak om je lijf zitten. Je wilt geen beweging voelen of de stof voelen flappen als je aan het rijden bent. Daarom is het vaak een goed idee om de jas te passen voordat je hem aanschaft. Maten komen niet altijd overeen en in dit geval is een beetje te groot niet acceptabel. Veel motorjassen hebben ook instel riemen waarmee je ze exact op jouw lichaam in kunt stellen. Er zijn niet voor niets dames- en herenjassen. Een motorjas die goed zit rijdt lekkerder, maar is ook veiliger bij een val. Wil je je jas bij een online winkel kopen, dan is passen onmogelijk. Lees dan altijd van tevoren even de retourvoorwaarden door, zodat je in het geval je verkeerd besteld hebt, probleemloos kunt retourneren.

Voor iedere situatie een jas

Als laatste moet je nadenken over het soort motorjas dat jij nodig hebt. Rijd je vooral tijdens de goede maanden en lekker weer, dan heb je geen dikke winterjas nodig, maar kun je kiezen voor een motorhoodie, een dunne textiel jas of een doorwaai jas. Deze zijn niet altijd waterdicht, maar wel beschermend en ideaal voor warm weer. Er zijn ook zomerjassen en winterjassen om uit te kiezen. Sommige jassen kunnen in elk seizoen gedragen worden, omdat ze een afneembare voering bevatten. 

Neem de tijd

De keuze van de jas hangt natuurlijk ook af van je smaak en van wat je mooi vindt. Er zijn een groot aantal factoren om in overweging te nemen voordat je je ideale motorjas vindt. Daarna heb je er wel vele jaren plezier van.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *