Populaire cartuning aanpassingen die geen rib uit het lijf kosten

Een van de mooie dingen aan auto’s is dat ze in wezen blanco doeken zijn, en door de wondere wereld van modificaties, kun je kiezen op welke aspecten van je auto je je inspanningen (lees: geld) wilt richten. Helaas voor veel arme zielen, al die tijd, moeite en geld gaat in een mengelmoes van slecht gekozen onderdelen die uiteindelijk de eigenaar eruit als een complete idioot.

Als je echt je auto sneller wilt maken en de prestaties wilt verbeteren, zonder eruit te zien als een geldverslindende idioot, is zijn hier wat tips om mee te beginnen. 

1. Banden, banden, banden

Ik kan dit niet genoeg benadrukken. Een goede set high-performance banden zal elk aspect van de prestaties van je auto verbeteren, van optrekken tot remmen tot bochten nemen. Als je in een gebied woont waar de winter lang aanhoudt, is het heel verstandig om twee sets banden en wielen te hebben: één voor de zomer en één voor de winter, elk met rubbersamenstellingen die zijn geoptimaliseerd voor hun respectieve temperatuurbereiken. Serieus, banden zijn zo belangrijk.

2. Racestoelen en -tuigen van goede kwaliteit

Je hebt je waarschijnlijk nooit gerealiseerd hoeveel moeite het je kost om je lichaam op zijn plaats te houden telkens als je een bocht neemt of op de rem trapt. Maar als je stevig vastzit in een uitzonderlijk ondersteunende stoel, zul je versteld staan hoeveel nauwkeuriger en sneller je aanpassingen kunt maken aan het stuur, de rem en het gaspedaal.

Uitgelicht: Diffuser

3. Remblokken en roestvrijstalen remleidingen

Zie je die mooie remrotors op deze foto, met die gaten erin geboord? Koop die niet — ze maken geen verschil. Het krijgen van een set van remblokken gemaakt voor het type van het rijden je doet, echter, zal invloed hebben op het gevoel van uw remmen heel wat. Terwijl u daar bent, vervang de rubberen remleidingen van uw auto, die kunnen buigen en het pedaal gevoelloos laten lijken bij hard remmen. Door een roestvrijstalen set te gebruiken, betekent de stijfheid van de wanden dat je een duidelijke verbetering zult zien in de manier waarop je remmen met je voet communiceren.

4. Een quick-ratio stuurhuis

Dit zal niet werken met elke auto, maar het is de moeite waard om je huiswerk te doen om te zien of een andere versie van je auto (dat wil zeggen, een Mustang Cobra als je een Mustang GT hebt) kwam met een quick-ratio stuurhuis, aka, een die je wielen sneller draait als je het stuurwiel beweegt. Of soms is er een bedrijf dat er een maakt voor jouw specifieke auto. Als je het kunt, zal dit je manier van rijden positief veranderen en je auto echt veel sportiever laten aanvoelen.

Tip: Achterklep sierlijst

5. Vervangingen voor de versleten rubberen stukken in je ophanging

Je auto heeft een heleboel “bussen” – dat wil zeggen, kleine rubberen stukjes die zijn ontworpen om geluid, trillingen en ruwheid in de ophanging te absorberen. Ze zijn zacht en verslijten na verloop van tijd, waardoor belangrijke onderdelen meer kunnen bewegen dan nodig is. Dat is slecht, en u voelt het zeker, zelfs als u het niet beseft. Vooral als uw auto ouder is, vervang versleten bussen door verse, prestatiegerichte versies en uw auto zal fabrieksnieuw aanvoelen… althans wat het rijden betreft.

6. Een verstelbare anti-roll bar

Als je geen idee hebt wat een anti-roll bar (aka sway bar) is, maak je daar dan geen zorgen over. Weet gewoon dat het beide zijden van de ophanging van uw auto verbindt en helpt om overhellen tijdens het nemen van bochten te voorkomen, wat betekent dat u het gewicht van de auto gelijkmatiger verdeeld houdt over uw banden. Het belangrijkste om hier in gedachten te houden is dat als je een verstelbare stang hebt, je kunt sleutelen aan de instellingen totdat je tevreden bent met hoe je auto aanvoelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *