Wanneer een scootmobiel uitkomst kan bieden 

Scootmobielen hebben de manier veranderd waarop mensen met mobiliteitsproblemen hun leven leiden. Deze mobiliteitshulp lijkt qua functie op een rolstoel. Maar omdat hij gemotoriseerd of elektrisch aangedreven is, is hij gemakkelijker te gebruiken voor mensen met mobiliteitsproblemen. Voordat u in een scootmobiel investeert, is het belangrijk te begrijpen wat het kan en hoe u het optimaal kunt gebruiken.

Geschiedenis van scootmobielen

Scootmobielen zijn een levensredder voor senioren en gehandicapten. Rolstoelen werden geïntroduceerd bij het publiek in de jaren 1780. Ze hielpen gebruikers te mobiliseren en gaven hen een gevoel van onafhankelijkheid. Maar er zijn nog steeds beperkingen aan het gebruik en de mogelijkheden van rolstoelen, zelfs moderne. Deze beperkingen werden echter opgeheven met de komst van scootmobielen.

Scootmobielen werden in 1968 uitgevonden door loodgieter Allan R. Thieme. Zijn uitvinding kwam tot stand nadat hij gefrustreerd was geraakt over de mobiliteitsmogelijkheden van een familielid dat leed aan multiple sclerose. Hij bracht vele nachten door met het bouwen van het prototype voor de eerste scootmobiel in zijn garage in Bridgeport, Michigan. Zijn eerste succesvolle prototype was een kleine gele scooter die drie tot vier mijl per uur kon rijden.

Sindsdien zijn er veel bedrijven geweest die scootmobielen hebben ontwikkeld. Dit revolutionaire stukje technologie opende een breed scala aan mogelijkheden voor senioren en gehandicapten.

Voordelen van het gebruik van scootmobielen

Er zijn meerdere voordelen die scootmobielen bieden voor gebruikers. Hier volgen enkele van de factoren die hebben bijgedragen aan de grote vraag naar dit ondersteunende hulpmiddel:

Gevoel van onafhankelijkheid – De toegenomen onafhankelijkheid bij senioren en gebruikers met een mobiliteitsbeperking is een van de meest ingrijpende voordelen van scootmobielen. Ze geven senioren de kans om te doen wat ze willen en wanneer ze dat willen. Als u van het ene punt naar het andere moet, kunt u dat doen zonder te wachten tot iemand u komt helpen. U hoeft niet langer op anderen te vertrouwen om u voort te duwen (net als in een rolstoel). In zekere zin moedigt het ook aan om meer uit te gaan, vanwege het toegenomen gevoel van onafhankelijkheid.

Snelheid van reizen – In tegenstelling tot rolstoelen die handkracht vereisen om u voort te duwen, kunt u zich met scootmobielen sneller verplaatsen. Dit apparaat is immers een gemotoriseerd of elektrisch mobiliteitshulpmiddel dat op eigen kracht werkt met behulp van een aantal mechanismen. Hierdoor kunt u uw vrienden en familie bijhouden wanneer u op pad bent.

Tip: Aankooptips voor een scootmobiel. Waar moet je op letten?

Reisgemak – Afgezien van de snelheid van uw reis, moet het gemak en het algemene gemak van scootmobielen worden opgemerkt. Zoals hierboven vermeld, is het niet nodig om de scooter handmatig te duwen zoals bij een rolstoel. De gebruiker kan achterover leunen en ontspannen terwijl hij geniet van de rit. Als het reizen leuker maakt, dan is dat ook mooi meegenomen!

Veelzijdigheid en draagbaarheid – De draagbaarheid van scootmobielen is ook een groot voordeel waarvan u kunt genieten. De scootmobiel is uitgerust met een gemakkelijk te hanteren stuurmechanisme, bredere zittingen, en verstelbare armleuningen. U kunt de configuratie aanpassen aan uw comfort. De rugleuning kan gemakkelijk worden neergeklapt wanneer u hem niet gebruikt. Wanneer u de stoel niet meer gebruikt, kunt u hem gemakkelijk demonteren en vervoeren.

Verbeterde levensstijl – Een verbeterde levensstijl is een van de meer dwingende voordelen van scootmobielen voor senioren. Veel senioren brengen het grootste deel van hun tijd binnenshuis door vanwege mobiliteitsproblemen. Maar met een scootmobiel, kunnen ze meer naar buiten zonder te wachten op iemand anders om hen te helpen. Het is een goede manier om naar buiten te gaan en te genieten van de frisse lucht en het zonlicht. Door meer tijd buiten door te brengen, kunnen senioren hun gezondheid en vooruitzichten verbeteren.

Voor wie is het?

Senioren en mensen met een mobiliteitsbeperking genieten van de vele voordelen van scootmobielen. Patiënten die door een trauma, verwonding of genetische aandoening minder mobiel zijn, ervaren vaak een aanzienlijke verbetering van hun levensstijl met behulp van deze hulpmiddelen.

Tip: prijzen scootmobielen – fastfuriousscooters.nl

Nu er meer fabrikanten van scootmobielen zijn, zijn er ook meer opties beschikbaar. Er is een scootmobiel voor elke behoefte. Van mini-draagbare scootmobielen, middenklasse scootmobielen, tot scootmobielen van klasse drie, of scootmobielen die u op de weg kunt gebruiken, u heeft veel om uit te kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *