Laadpaal voor zakelijk gebruik: alles wat je moet weten

Als eigenaar van een bedrijf ben je mogelijk op zoek naar manieren om jouw bedrijf milieuvriendelijker en duurzamer te maken. Een van de manieren waarop je dit kunt doen, is door het aanschaffen van een laadpaal voor jouw bedrijf. Een laadpaal zakelijk gebruik biedt jouw werknemers en klanten de mogelijkheid om hun elektrische voertuigen op te laden op jouw bedrijfslocatie. Maar wat houdt het in? Hoe werkt het? Wat is er te overwegen voordat je een laadpaal aanschaft? In deze blog zullen we al deze vragen beantwoorden en je voorzien van alle informatie die je nodig hebt over laadpalen voor zakelijk gebruik.

Verschillende soorten laadpalen

Er zijn verschillende soorten laadpalen die je kunt aanschaffen voor jouw bedrijf. De meest voorkomende zijn normale laadpalen en snellaadpalen. Normale laadpalen zijn goedkoper dan snelladers, maar het duurt langer om een voertuig op te laden. Snellaadpalen, aan de andere kant, kunnen voertuigen veel sneller opladen, waardoor ze beter geschikt zijn voor drukbezochte locaties zoals snelwegstations.

Het aantal benodigde laadpalen

Het aantal laadpalen dat je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van jouw bedrijf en het aantal elektrische voertuigen dat regelmatig op jouw locatie komt. Het is belangrijk om voldoende laadpalen beschikbaar te hebben om lange wachttijden te voorkomen en klanten tevreden te houden. Op basis van jouw bedrijfsbehoeften, kun je kiezen voor een enkele laadpaal of een heel laadstation.

Kosten en financiering

Uiteraard overweeg je de kosten van de laadpaal. Het is echter belangrijk niet alleen naar de initiële kosten te kijken, maar ook naar de langetermijnwaarde die een laadpaal kan bieden aan jouw bedrijf. Gelukkig zijn er in Nederland verschillende financieringsmogelijkheden beschikbaar voor bedrijven die een laadpaal willen aanschaffen, zoals subsidies en regelingen voor duurzame energie. 

Locatie en installatie

Bij het installeren van een laadpaal moet je ook rekening houden met verschillende factoren die de locatie kunnen beïnvloeden. Overweeg factoren zoals de toegankelijkheid van de locatie, de nabijheid van het dichtstbijzijnde energiepunt, enzovoort. Het is het beste om samen te werken met een vertrouwde specialist die je kan helpen bij het bepalen van de juiste locatie voor jouw laadpaal. 

Onderhoud en verzekering

Je bent wel verantwoordelijk voor het onderhoud en de verzekering van jouw laadpaal. Het is daarom belangrijk om de garantieperiode en de onderhoudskosten van verschillende laadpalen te vergelijken voordat je een aankoop doet. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw laadpaal is verzekerd tegen eventuele schade of diefstal.

Het is duidelijk dat het aanschaffen van een laadpaal voor zakelijk gebruik een verstandige keuze kan zijn voor jouw bedrijf als je je inzet voor een duurzamere toekomst. Neem eens een kijkje op Orange Charging ter inspiratie. Door rekening te houden met factoren zoals het  type laadpaal, het aantal benodigde laadpalen, de kosten en financiering, de locatie en installatie, evenals het onderhoud en de verzekering, kun je de perfecte laadoplossing vinden die past bij de behoeften van jouw bedrijf. Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen en samen te werken met een vertrouwde leverancier en een ervaren installateur tijdens het proces. Laad de toekomst in met duurzaam laden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *